Traumaverweking

Verwerking van nare ervaringen en trauma’s

Soms maken we dingen in ons leven mee die zo heftig zijn dat we daar in het hier en nu last van blijven houden. Ook na langere tijd kunnen we dan onverwacht te maken krijgen met nare beelden van toen, schrikreacties hebben of slecht slapen.

In het dagelijkse leven spelen deze herinneringen dan ineens op en belemmeren ons om het leven te leiden zoals we dat eigenlijk zouden willen. EMDR is dan een effectieve therapie om deze nare gebeurtenissen te verwerken. Het blijven dan nare gebeurtenissen, maar in het hier en nu geven ze niet meer zoveel sensaties dat dit ons belemmert.

EMDR-therapie

In mijn praktijk pas ik EMDR regelmatig toe. Voordeel van deze behandeling is dat je de nare gebeurtenis voor de therapie niet helemaal onder woorden hoeft te brengen. EMDR werkt met een beeld, waarbij jij de nare ervaring het sterkste ervaart.

Vanuit dat beeld wordt het verwerkingsproces in de hersenen op gang gebracht gecombineerd met piepjes in je oren, oogbewegingen of tikjes aan de zijkanten van je knie. Vaak is er na een of twee sessies al resultaat. Soms zijn er echter meerdere sessies nodig, omdat er meerdere nare dingen zijn gebeurd waarvan je in het hier en nu last hebt.

In mijn praktijk is de EMDR behandeling vaak onderdeel van een breder behandelplan. Er wordt dan niet alleen gewerkt aan het verwerken van een nare gebeurtenis, maar ook aan zelfvertrouwen en veerkracht, zodat je weer in je kracht komt te staan en het leven kunt leiden waar jij je prettig bij voelt.

Wil je meer weten? Neem contact op voor meer informatie, een kennismaking of intake.

Neem contact op