Relatietherapie

We zijn goed in het onderhouden van ons huis. Zijn we ook zo goed in het onderhouden van relaties?

Velen investeren in hun huis of carrière. Maar hoe staat het met investeren in relaties, zoals die met je partner? Als je een huis onderhoudt, haal je het houtrot weg, je krabt af, schuurt, plamuurt, je zet het in de grondverf, je lakt af en je houdt het bij.

Relaties hebben evenzeer onderhoud nodig. Waaruit bestaat dat? Hoe verwerk je teleurstellingen, tegenslagen en hoe herstel je de communicatie als die verstoord is?

Relatieproblemen

70% van de relaties krijgen vroeg of laat te maken met relatieproblemen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In veel gevallen is dan, door specifieke gebeurtenissen of door langzaam gegroeide patronen die niet meer lijken te passen, de relatie uit balans geraakt.

De communicatie is verstoord en je lijkt elkaar niet meer te begrijpen. Er zijn wederzijdse irritaties en gekwetstheden en je lijkt steeds weer in eenzelfde patroon met elkaar te vervallen. Hierdoor lijk je met elkaar in een negatieve spiraal te zitten, is er weinig intimiteit en groei je steeds verder uit elkaar.

Ik begeleid stellen die vastlopen in hun relatie. Ik bied inzicht in patronen die er binnen de relatie zijn en handvatten om deze waar nodig te doorbreken.

Hierbij wordt ook gekeken naar de oorsprong van deze patronen. Vaak ligt deze in de jeugd. De toen onvervulde behoeftes als kind worden vaak (niet bewust) geprojecteerd op een partner in een poging deze alsnog te vervullen en zo te helen.

Door inzichten in de oorsprong van patronen ontstaat er vaak veel meer begrip in ieders pijnen, behoeftes en beschermingsmechanismen. Meestal ontstaat er dan ruimte om weer meer naar elkaar te kunnen luisteren en te communiceren op een manier die ondersteunend is aan wie we ten diepste zijn.

Relatietherapie

De begeleiding is praktisch, positief, inzichtgevend, respectvol en zonder oordeel. Gericht op het op een volwassen manier met elkaar omgaan en communiceren, zodat er weer met meer liefde dingen gedeeld en gedaan kunnen worden.

Meestal ervaren stellen een dergelijk proces als verdiepend en waardevol voor de rest van hun relatie. Wil je ook je relatie weer op de rit brengen? Zet dan een eerste stap en bel (06)13605583 of gebruik het contactformulier.

Neem contact op